Helmond: 0492-535430 - Veghel: 0413-362001 - Nuenen: 040-2952088

Klaar voor de winter!

Met de winter weer in het vooruitzicht is het belangrijk uw auto weer pico bello in orde te maken zodat u onbezorgd en comfortabel kan genieten van het winterse weer en een welverdiende vakantie!

We hebben daarom een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

1. Laat een servicebeurt aan uw airconditioning uitvoeren

Voorkom condens en een slechts functionerende airconditioning en laat uw airco nakijken en reinigen.

2. Zorg dat u ruitensproeier antivries in de auto hebt staan

De winter ruitensproeier vloeistof  helpt beter met het ontdooien van de ramen en bovendien bevriest deze niet.

3. Let op de bandenspanning bij schommelingen buitentemperatuur

Bij warm weer zet de lucht in uw banden uit en neemt de bandenspanning toe, en bij koud weer net andersom. Het is dus best logisch maar wordt nog vaak vergeten: Controleer regelmatig uw bandenspanning, want ook een te hoge bandenspanning is niet goed: meer slijtage, minder grip en een slechtere wegligging.

4. Zorg altijd voor een extra kan olie en koelvloeistof in uw auto, met name als u op reis gaat

Voor iedereen een nachtmerrie: met een kokende motor langs de Franse Autoroute staan, auto vol kinderen en uren wachten op de franse Wegenwacht. Voorkomen is beter dan genezen:  zorg voor 5 liter extra koelvloeistof in de auto en 5 liter extra olie. Warm weer, koud weer, zware belasting en lange afstanden kunnen voor onverwacht olie en/of koelvloeistof verbruik leiden.

5. Winterbanden

Banden – zowel zomer- als winterbanden – zijn een zeer belangrijk onderdeel van je auto. Immers: het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via de banden. Die moeten dus een maximum aan veiligheid bieden door veel grip te bieden en water af te voeren.  Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. En dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor. Winterbanden zijn uit een andere rubbersamenstelling opgetrokken dan zomerbanden. Verder hebben winterbanden een heel ander profiel met extra lamellen. Dat zorgt voor meer grip.